spanning voor LIO, ga ik het halen?

Heb het hier over alles omtrent de LIO-stage

Moderator: miekiemousie

Re: spanning voor LIO, ga ik het halen?

Berichtdoor Sellebel op 22 nov 2013, 20:20

Ik heb op dit forum gehoord van http://www.classdojo.com. De kinderen van je klas krijgen allemaal een eigen 'monstertje'. Al die monstertjes zie je staan op het digibord. De bedoeling is dat de kinderen een compliment kunnen verdienen, bijv. door rustig te werken, snel stil te zijn, anderen helpen, etc. Als een kind als eerste stil is, krijgt het een compliment. Je klikt zijn monstertje aan en geeft een gericht compliment. De kinderen horen een ping. Je kan ook waarschuwingen geven, niet stil, van de plaats af, brutaal, etc. Als je dit invoert hoor je een plong.
Op deze manier hoef je kinderen niet meer te waarschuwen, want je bent zelf stil. Je kijkt goed, onthoudt wie snel stil is en voert de complimentjes uit.
De groep 5/6 waar ik het uitgeprobeerd heb, waren allemaal enthousiast. Ze kunnen zelf hun monstertjes aanpassen. Ouders zien of hun kind complimentjes of waarschuwingen hebben gekregen. Er is rust in de groep. Ik vind het een geweldige uitvinding.
Misschien is het iets voor jou?
Mijn eigen kleutergroep.
Sellebel
PABOforum Peuter
 
Berichten: 128
Geregistreerd op: 07 dec 2009, 09:00
Groep: 1
Functie: kleuterjuf

Re: spanning voor LIO, ga ik het halen?

Berichtdoor Juffrouw D op 22 nov 2013, 20:33

Ik zag die site ook voorbij komen en heb even rondgekeken, maar was niet heel enthousiast. Het lijkt me wel een leuk idee, maar ik ben bang dat de leerlingen dan juist gaan zeggen 'Kijk, ik heb een compliment gekregen!' en als ik meteen achter de computer duik als de leerlingen aan het werk gaan, zijn ze sneller geneigd te gaan praten (dat heb ik eerder ontdekt) dus probeer ik het liever op een andere manier.
Maar bedankt voor het meedenken!
Juffrouw D
PABOforum Baby
 
Berichten: 32
Geregistreerd op: 04 apr 2013, 16:27
Groep: 8
Schooltype: Openbare basisschool
PABO jaar: 3
Functie: Stagiaire

Vorige

Keer terug naar LIO-stage

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron