Nieuwsbericht - Ouders in actie tegen pesten op school

'Iemand wordt getreiterd of is het mikpunt van pesterijen als hij of zij herhaaldelijk en langdurig blootstaat aan negatieve handelingen verricht door Ć©Ć©n of meerdere personen'

Moderator: Anne

Nieuwsbericht - Ouders in actie tegen pesten op school

Berichtdoor marjan op 25 okt 2005, 15:49

Ouders in actie tegen pesten op school

Ouders komen deze week in actie tegen pesten in de klas. De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) komt woensdag met een nieuwe versie van de pesttest. Ouders kunnen een week lang informatie over pesten op school kwijt bij onderwijsvraagbaak 0800-5010, een initiatief van onder meer vier ouderorganisaties.

De pesttest, een cd-rom met vragen over pesten, wordt volgens de VOO nu op driekwart van de scholen gebruikt, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs. Nieuw is dat nu ook vragen over pesten per e-mail of chatten zijn opgenomen. Ook kan de test op een netwerk binnen een school geĆÆnstalleerd worden.

Verder zijn de vragen meer toegespitst op de gebruiker van de test: is dat een leerling die gepest wordt, zelf pest of allebei. Als veel leerlingen hebben meegedaan aan de test, kunnen scholen zien hoe erg het is met het pesten, hoe leerlingen elkaar dwars zitten en wat ze eraan kunnen doen.

Bij onderwijstelefoon 5010 kunnen ouders vanaf woensdag een week lang vertellen of de school van hun kinderen veel tegen pesten doet of het er juist bij laat zitten. Volgens W. van Katwijk, directeur van Ouders & Coo, is dit hard nodig omdat nu nog onduidelijk is of scholen het probleem genoeg aanpakken. "Deskundigen spreken elkaar tegen. We hopen met de actieweek voldoende zicht te krijgen op wat er gaande is."

Minister Van der Hoeven (Onderwijs) lanceert de opgepoetste pesttest woensdag op het Oranje Nassau College in Zoetermeer. Leerlingen van een derde klas vmbo en de minister vullen de test in.
marjan
Paboforumholist
 
Berichten: 2522
Geregistreerd op: 17 mei 2002, 19:32
Groep: 0
Schooltype: n.v.t.
PABO jaar: 0

Keer terug naar Pesten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast