Omgaan met pesten op school

'Iemand wordt getreiterd of is het mikpunt van pesterijen als hij of zij herhaaldelijk en langdurig blootstaat aan negatieve handelingen verricht door Ć©Ć©n of meerdere personen'

Moderator: Anne

Omgaan met pesten op school

Berichtdoor MijnVeiligeSchool op 17 okt 2017, 16:56

Pesten kan grote gevolgen hebben voor de psychologische en de sociale ontwikkeling van leerlingen. Gevoelens van onzekerheid, angstigheid, depressie, stress, eenzaamheid en bindingsangst kunnen een leven lang aanhouden. Het is daarom essentieel dat pesten zoveel mogelijk wordt voorkomen en zo snel mogelijk wordt opgelost.

Mocht je nu besluiten om ergens een training te gaan volgen, doe dit dan altijd samen met je collega's. Op deze manier doorloop je als team hetzelfde proces waardoor je als school een duidelijke lijn kunt uitzetten die past bij de pedagogische visie van de school. Daarnaast kun je ook veel van elkaar leren (best practices) en terwijl je onbekende vakgenoten waarschijnlijk nooit meer ziet, heb je je eigen collega's altijd bij de hand, ook na afronding van de training.
http://www.mijnveilige.school
Mijn Veilige School heeft als missie om de sociale veiligheid op scholen te vergroten. Hiertoe verzorgen wij verscheidene trainingen en begeleiden we in het opstellen van een optimaal schoolveiligheidsplan.
MijnVeiligeSchool
PABOforum Baby
 
Berichten: 12
Geregistreerd op: 17 okt 2017, 14:46
Groep: 8
PABO jaar: 0

Keer terug naar Pesten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast