ADHD in combinatie met ODD

'ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Om het een beetje kort te houden, zoiets als: Alle Dagen Heel Druk'

Moderator: Anne

ADHD in combinatie met ODD

Berichtdoor somebody op 21 nov 2006, 23:39

De titel zegt het al.

In mijn klas zit een leerling met ADHD in combinatie met ODD.

Mijn vraag is nu, wie heeft dit ook in zijn klas of misschien wel ooit in zijn klas gehad? Ik zou graag willen weten hoe jullie hier mee omgaan en met jullie ervaringen uitwisselen.
We hebben twee uiteindes gekregen. ƉƩn waar we mee denken en Ć©Ć©n waar we op zitten. Onze intelligentie hangt af van de kant die we het meest gebruiken!

Wat een groep :(
somebody
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 253
Geregistreerd op: 31 maart 2003, 12:26
Groep: 0
PABO jaar: 0

Berichtdoor Joke op 23 nov 2006, 22:08

Ik werk op een reguliere basisschool, geen S.O.
Nee, wij hadden een paar jaar geleden wel een jongen met ADHD en NLD. Deze jongen is op een cluster 3(?) school geplaatst.

Ik heb wel eens een jongen gehad waarvan ik achteraf zeg ......

Ik wist nog niets van ADHD en ik kreeg hem in groep 3 nadat hij op zijn vorige school door de kleuterjuf geslagen was. (Kun je nagaan) Het is een heel moeilijke tijd geweest, maar gelukkig heeft medicatie iets meer rust gebracht (behalve als de ritalin uitgewerkt was).
Deze jongen ging na groep 6 verhuizen en daarom naar een andere school, wat voor ons eerlijk gezegd een opluchting was. De ouders deden nog al onaangenaam naar ons toe. Toen hij van zijn nieuwe school gestuurd werd, wegens wangedrag, zijn ze komen smeken of hij aub terug mocht komen, 'want wij waren de enigen die met hem overweg konden', maar wij hebben hem echt geweigerd. De rust was eindelijk weer een beetje in school teruggekeerd.
We konden hem weigeren omdat hij aan de andere kant van de stad woonde.
Ik wens je veel succes.

In groep 6 kregen wij toestemming van de ouders om hem iets eerder naar huis te sturen als zijn medicijnen uitgewerkt waren en er niets meer met hem te beginnen was. Dat maakte een groot verschil. Misschien een tip?
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16897
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Berichtdoor JufInge1 op 13 dec 2006, 18:54

Ik heb een jongetje in de klas, groep 3, waarvan al geconstateerd was dat hij ADHD heeft. Hier krijgt hij medicijnen voor. Maar ik kreeg vandaag ook te horen dat hij er ODD bij heeft. Ik moet nog even op zoek wat het nou allemaal precies inhoudt, maar ook ik vind het af en toe erg moeilijk om ermee om te gaan! Hij heeft echt last van (drift)buien en de laatste tijd is hij erg dwars ten op zichte van mij. Het helpt bij mij goed om er heel rustig mee om te gaan (ook als je eigenlijk heel boos bent). Waarschijnlijk zijn zijn ouders altijd boos en schelden veel dus is dit iets dat voor hem anders is. Mocht ik toch een keer uit m'n slof schieten weet hij ook wel dat het dan heel ernstig is en luistert hij over het algemeen wel. Heeft iemand nog meer tips?
JufInge1
PABOforum Peuter
 
Berichten: 50
Geregistreerd op: 22 apr 2005, 10:46

Re: ADHD in combinatie met ODD

Berichtdoor Yvje op 18 jul 2007, 20:31

Misschien beetje mosterd na de maaltijd dit......

Ben moeder van een ADHD/ODD'er en van een ADHD'er ....... voor wie hier meer over wil weten kom eens kijken op mijnkindheeftodd.nl... meld je daar aan op het forum en kijk eens wat ouders hierover te zeggen hebben. Vaak ontstaan er erg veel communicatiestoornissen tussen school en ouders omdat beiden vanuit een andere invalshoek naar de problemen kijken......
Yvje
PABOforum Baby
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: 17 jul 2007, 12:04
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: ADHD in combinatie met ODD

Berichtdoor Dennis Karels op 10 okt 2007, 15:22

Helaas is de site http://www.mijnkindheeftodd.nl uit de lucht. Erg jammer, was een zeer leerzame site. Voor mijn opleiding (PABO) moest ik een paper schrijven over een vorm van gedragsproblemen. Ik heb voor ODD gekozen en heel veel informatie van de hierboven genoemde website kunnen halen. Mocht er interesse zijn in het paper, laat het dan even weten.

Groetjes,

Dennis
Avatar gebruiker
Dennis Karels
PABOforum Baby
 
Berichten: 26
Geregistreerd op: 28 apr 2005, 17:50
Woonplaats: Schagen

Re: ADHD in combinatie met ODD

Berichtdoor brigitte op 10 okt 2007, 15:35

Ik heb nu een kind met ADHd/ODD in de klas en kroop juist achter de computer om informatie te zoeken. Nu moet ik zeggen dat het gedrag in de klas weinig problemen geeft, maar thuis (wanneer de medicatie is uitgewerkt) des te meer. Zijn concentratie, motoriek en het ongeorganiseerd/chaotisch zijn belemmerd hem wel in zijn leren.

Ik ga zo even op de website van balans ( http://www.balansdigitaal.nl/ ) kijken. Daar is vaak veel nuttige informatie te vinden.
Avatar gebruiker
brigitte
PABOforum Kleuter
 
Berichten: 529
Geregistreerd op: 26 aug 2002, 21:46
Woonplaats: Vlaardingen


Keer terug naar ADHD / ADD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast