Orde houden in de klas

Alles rondom de organisatie binnen de klas.

Moderator: miekiemousie

Orde houden in de klas

Berichtdoor MijnVeiligeSchool op 17 okt 2017, 16:53

Orde houden is een hele kunst. Zeker wanneer je doelgroep bestaat uit energieke kinderen. Als daarnaast ook nog eens de klassen groter worden vanwege bezuinigingen door de overheid, een groeiend aantal zorgleerlingen regulier onderwijs volgt, smartphones en social media niet meer zijn weg te denken uit het dagelijks leven en docentenopleidingen amper aandacht besteden aan het houden van orde, dan is het niet vreemd dat ordeproblemen ook in het basisonderwijs veelvuldig voorkomen.

Mocht je nu besluiten om ergens een training te gaan volgen, doe dit dan altijd samen met je collega's. Op deze manier doorloop je als team hetzelfde proces waardoor je als school een duidelijke lijn kunt uitzetten die past bij de pedagogische visie van de school. Daarnaast kun je ook veel van elkaar leren (best practices) en terwijl je onbekende vakgenoten waarschijnlijk nooit meer ziet, heb je je eigen collega's altijd bij de hand, ook na afronding van de training.
http://www.mijnveilige.school
Mijn Veilige School heeft als missie om de sociale veiligheid op scholen te vergroten. Hiertoe verzorgen wij verscheidene trainingen en begeleiden we in het opstellen van een optimaal schoolveiligheidsplan.
MijnVeiligeSchool
PABOforum Baby
 
Berichten: 12
Geregistreerd op: 17 okt 2017, 14:46
Groep: 8
PABO jaar: 0

Keer terug naar Klassenmanagement

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron