Algemeen - Verjaardagskalenders

Alles rondom de organisatie binnen de klas.

Moderator: miekiemousie

Algemeen - Verjaardagskalenders

Berichtdoor Laura2 op 15 aug 2011, 16:30

Onderbouw
-Ieder kind maakt een rugzak. Dit kan gewoon plat geknutseld worden met een aantal zakjes (gelijk aan leeftijd)
-Een trein met een wagon voor ieder kind. Eventueel een foto van het kind in een raampje.
-Een rups met voor ieder kind een rondje.
-Een grote taart met als kaarsje de naam en verjaardagsdatum van de kinderen
-Paraplu's (op de 'stok' naam en geboortedatum, op de plu zelf de leeftijd en die mochten ze versieren)
-Feestvarkens invullen met propjes crĆŖpepapier of gewoon inkleuren. Eventueel alleen de staart en feestmuts invullen met crepepapier. De staart kan van chenilledraad gemaakt worden.
-Handen laten uitknippen op gekleurd papier, pasfoto erop, naam en datum erbij, aan een sateprikker vastmaken. Op een plankje had ik 12 potjes (olvarit) staan met daarin zand, hierin deed ik de handjes.
-Ik vergroot een zeepaardje uit en laat de kinderen die kleuren, beplakken. Op de buik van het zeepaardje komt dan de foto van het kind, terwijl het de feestmuts op heeft. Het kind houdt op de foto de datum vast.
-Grote zonnetjes op papier, uitknippen, versieren met ecoline, foto van het kind er op, strook met verjaardagsdatum. Eventuele tekst erbij: ..naam.. wordt vandaag in het zonnetje gezet.
-Maak een enorme langwerpige honingraat. Daarin komen allemaal bijen. Die bijen hebben ipv een bijengezicht zo'n rondje waarin de kinderen zichzelf tekenen.
-Zet op een tak lieveheersbeestjes. Op hun vleugels staat hun huidige leefdtijd in stippen. Als ze jarig zijn, opent het lieveheersbeetje zijn vleugels en komt de nieuwe leeftijd tevoorschijn.
-De leerlingen een dolfijn met hoepel laten maken voor een dolfijne verjaardag. Op een a4 plakken, tekst erboven met naam en datum eronder.
-Laat de leerlingen iets tekenen op een wit rondje over feest en de onderwaterwereld (of een ander thema). Plakt dit op een groter rondje. Het achterste blad (een extra rondje) heb ik als vis gemaakt met staart, vinnen, zoenmond etc. Dit alles heb ik versierd met glitters. Daarna heb ik in alle bladen gaatjes gemaakt. Ik bestig dit aan twee haakjes in de klas. De bladen van de kinderen vormen dus steeds de buik.
-Maak verjaardagskroontjes met foto erop van het kind. Deze kroontjes hangen boven een plaatje van een kind van 4, 5 of 6 (soms 7) en verhuizen zodra ze jarig zijn. Het kind dat als eerste jarig is hangt boven.
-Schrijf op het topje van de rakket de naam en geboortedatum van het kind. Laat ze zelf hun eigen rakket afmaken.
Afbeelding


Middenbouw
-Zelf vliegers tekenen, uit laten knippen en laten versieren. Als laatst een strikje aan een touwtje, naam en verjaardagsdatum erop.
-Op een gekleurd a-4 een taart maken, daaronder een strookje met hun naam en datum (kregen ze van mij). Deze had ik opgehangen aan een spijker.
-Clownsgezichten (van papieren bordjes, grote strik eronder daarop stond de geboortedatum, naam en jaar)
-Ballon laten knutselen (twee-dimensionaal) met daaronder een mandje met foto erin en daarop de naam en datum. Om de luchtballonnen plak je wolken.
-Foto van het gezicht, met daarbij een feestmust en verjaardagskleren getekend
-Mijn groep 3 heeft de naam van een dier , de leeuwen. Voor de verjaardagskalender: een kleine leeuw in het midden van een vel papier en daaromheen mogen de kinderen zelf weten wat ze erbij tekenen.
-Op een horizontaal genomen A4 een cirkel geplakt die met een deel van de bovenkant boven het blad uitsteekt. Gebruikt twee verschillende kleuren naar eigen keuze. De cirkel is een hoofd, met stroken (die dus ook uitsteken) als haar en de rest van een gezicht geplakt. Datum en naam eronder.
-Grote zonnetjes op papier, uitknippen, versieren met ecoline, foto van het kind er op, strook met verjaardagsdatum. Eventuele tekst erbij: ..naam.. wordt vandaag in het zonnetje gezet.
-De kinderen op A4 hun gezicht laten teken. Dit met wasco inkleuren, blauwe ecoline erover heen.
-Een foto van het kind met met de naam van het kind en de datum. Een voet en een hand overtrekken (in verschillende kleuren en uitknippen (ev. prikken)). Ze plakken deze twee op (mag over elkaar heen, als de tekst maar zichtbaar is)
-Maak een foto van het hoofd en snij er elementen van weg. De leerlingen tekenen zelf hun haar, oren en lichaam.

Bovenbouw
-Op zwart papier de kinderen en profile te laten tekenen, ze dit uit laten knippen, op gekleurd papier laten plakken en daar in graffiti stijl hun naam en verjaardag bij te laten zetten.
-De lln een foto laten maken. Op een horizontaal A4 (computer)blad een hart met erboven: dit vind ik leuk en een ster met erboven: dit vind ik niet leuk. Erboven de foto met naam en datum. De ster en het hart staan dus vrij onderaan het blad.
-Een vlag vorm (driehoek) op een gekleurd a3-papier, de kinderen knippen dit uit, en versieren dit. De vlag wordt in 5 delen verdeeld doormiddel van leuke lijnen, deel 1: versiert met plakfiguurtjes, deel 2: tekenen, deel 3: foto van het kind + ev. naam, deel 4: leeftijd in glitter, deel 5: verjaardagsdatum
-Een mandela laten maken en deze op een fel gekleurd papier plakken met naam en datum eronder en deze aan de achterwand naast elkaar opgehangen. Op zwart papier komt de kleur mooi uit.
-(groep 8 ) Een ballon laten maken met een naamgedicht erop.
-Een pasfoto uitvergroten op a4-papier. In reepjes van 3 cm laten knippen, dit opplakken met ruimte ertussen. Die ruimte kan ingekleurd worden met potlood of zilverfolie. Het lijkt op een lachspiegel.
-Foto's van leerlingen bewerken met paint, ecoline, wasco of een popart effect. Ook kan er een lijf onder getekend worden.
-Maak een grote notenbalk op wit papier. Laat de kinderen allemaal een muzieknoot maken op gekleurd papier met in het rondje een tekening op wit papier. Die tekening kan over van alles gaan. Hang de noten kris-kras op de notenbalk.
- Gezichten namaken in '3d'. Op een A4 de gezichten laten maken, maar deze moeten iets naar voren komen.
- Allemaal buffelgezichten maken
- Een groot A3 vel doorknippen en elk kind een eigen punt laten versieren met dingen die bij hem/haar horen.
- Hun eigen sterrenbeeld natekenen met info ernaast.
- Een nijlpaard/neushoorn tekenen

Algemeen
-Maak van de leerlingen een feestelijke foto, terwijl ze aan het blazen zijn. Laat hen een taart tekenen met de nieuwe leeftijd. Plak dit achter elkaar en het lijkt alsof ze de kaarsjes uitblazen.
-Zet de leerlingen per maand bij elkaar en maak dan een foto. Dit scheelt veel ruimte of laat hen op een a3 blad met elkaar iets maken dat echt bij die maand hoort dit kan met tekenen, collage, papier etc.
-Alle maanden uitprinten en lamineren, daaronder komt een touwtje met per kind de verjaardagsdatum op een rond kartonnentje en een ingekleurd visje op een rond kartonnetje. Zo kun je dus heel goed zien wie er jarig zijn in welke maand.
-De aapjesboom:
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Ideeƫn met ander materiaal:
-In het midden van de cd een rondje plakken met de naam en verjaardag. De cd wordt op een mandala vorm geplakt en de mandala wordt ingekleurd.
-Ballonnen (met een touwtje eraan, daarop de naam / geboortedatum en jaar, de ballon zelf versierden de kinderen. In het midden wel een ansichtkaart)
-Laat de leerlingen echte ballonnen versieren. Hang daaronder een kaartje met hun naam en verjaardagsdatum.
-Bloemen met een plantenstokje. Het stokje wordt op een rondje geplakt, hierop staat de naam en geboortedatum. Aan het rondje komen bloembladeren.
-Een halve pingpong balletje op papier plakken en de leerlingen kunnen daarop "hun" gezicht tekenen en met wol haren maken. Naam erboven, geboortedatum eronder
-Een foto van een compositie van spullen van leerlingen. Dit printen en een lijstje om laten maken.
-Van papier mache een vlinder maken, deze laten schilderen door de kinderen. Aan de sprieten komt de foto te hangen en op het lijfje komt de datum.
-Beplak grote wasknijpers met aan de ene kant een bij (of ander dier) en aan de andere kant komt ook een bij, die eerst wordt betekend door de leerling.


Website's met ideeƫn:
http://crafts.kaboose.com/compact-disc-crafts.html (Werken met cd's)
http://www.lespakket.net/blog/2011/01/22/verjaardagskalenders-voor-de-klas/
http://www.juflisette.nl/Les-HV-Weer%20naar%20school.htm
http://www.pinkelotje.nl/kalender/
http://www.kleurplaten.nl/pages/naam.asp
http://www.schoolplaten.com/
http://www.het-kofschip.nl/kunstlessen/page3.html
http://web.archive.org/web/20060502011901/http://www.kinderhive.net/beedoor1.jpg
http://www.jufjanneke.nl/een%20schooljaar.htm#Verjaardagskalender
http://www.het-kofschip.nl/tekenlessen8/page19.html
http://www.scribd.com/doc/532641/Lesbrief-Helden
http://www.het-kofschip.nl/tekenlessen3/page6.html
http://www.het-kofschip.nl/kunstlessen/page8.html
http://tekenenenzo.blogspot.com/ (Tip: Kijk bij het onderdeel mensen)
http://www.ipiccy.com/editor (Laat de leerlingen hun foto uploaden en bewerken)
Smile and the world will smile back

Jaar 1: 1e semester groep 5, 2e semester groep 1-2.
Jaar 2: 1e semester groep 4, 2e semester groep 7-8.
Jaar 3: 1e semester groep 3, 2e semester SBO.
Jaar 4: 1e semester minor BO, 2e semester Lio groep 4.
Avatar gebruiker
Laura2
PABOforum Baby
 
Berichten: 36
Geregistreerd op: 08 aug 2011, 20:47
Woonplaats: Midden Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 4

Keer terug naar Klassenmanagement

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast