Kansen in het onderwijs

IPABO - deeltijd - duaal - versnellen - digipabo - zij-instromers

Moderator: timgearz

Re: Kansen in het onderwijs

Berichtdoor suussss op 02 dec 2010, 19:35

rasdaanos schreef:Ik heb het gevoel dat het me niet makkelijk zal zijn om een stage plaats te vinden nog een baan. Ik heb nog tijd om te denken of ik het opleiding ga volgen.


Mag ik vragen in wat voor omgeving je woont/de pabo wil gaan doen/stage wil gaan lopen? In grote steden hoef je je echt helemaal geen zorgen te maken. Genoeg scholen waar Moslim leerkrachten werken. Ik kan me voorstellen dat het in dorpen in wat meer afgelegen gebieden, misschien anders is.

Vraag het anders ook eens bij de PABO die je wil gaan volgen. Die hebben denk ik genoeg ervaring met welke scholen er geen probleem mee hebben. Wat al werd gezegd, op een Christelijke school vraagt men vaak ook om personeel dat Christen is. Hetzelfde geldt voor Joodse scholen en Islamitische scholen. Op Katholieke scholen valt het volgens mij wel mee. Ik heb zelf op een Katholieke basisschool gezeten waar ook leerkrachten werkten die atheïst waren.

Het is eigenlijk erg dat je je zorgen daarom moet maken en dat je deze vraag moet stellen. Ik hoop dat je er voor kiest om de opleiding toch te gaan doen. Het is juist een goede ontwikkeling dat steeds meer allochtonen of mensen met buitenlandse roots een opleiding doen in het hoger onderwijs. Je zou een mooi voorbeeld kunnen zijn voor je leerlingen :)
suussss
PABOforum Baby
 
Berichten: 19
Geregistreerd op: 21 nov 2010, 14:28
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Kansen in het onderwijs

Berichtdoor Joke op 02 dec 2010, 20:28

rasdaanos schreef:Ik heb het gevoel dat het me niet makkelijk zal zijn om een stage plaats te vinden nog een baan. Ik heb nog tijd om te denken of ik het opleiding ga volgen.

Ik denk dat je meer doelt op het feit dat je ook nog moet werken en dus eigenlijk geen tijd voor stage kan missen? Zo had ik het geïnterpreteerd tenminste.
Over de stage zelf hoef je je geen zorgen te maken.

Neem eens contact op met juf mama ( memberlist.php?mode=viewprofile&u=4035 ), ook een lid van het forum. Zij draagt ook een hoofddoekje en heeft een druk gezin. Zij heeft het ook gered. Zij is wel autochtoon.
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16899
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Kansen in het onderwijs

Berichtdoor MeesterD op 02 dec 2010, 22:18

Waarom gooi je jezelf bij voorbaat al in een slachtoffer rol? Of een collega nou een hoofddoek draagt, maar een been heeft, 3 armen heeft of in geesten geloofd; boeiend, zolang ze haar leerlingen maar goed onderwijs geeft en een fijne collega voor mij is. Maar iemand die bij voorbaat al gaat klagen dat hij/zij het moeilijk zal hebben vanwege zijn/haar uiterlijk: word dan aub geen collega van mij!

Kom op zeg, discriminatie op geloof in het onderwijs is niet van deze tijd. Heb ook collega's op christelijke scholen gezien met een hoofddoekje. So what, uiteindelijk is het toch dezelfde God waar we in geloven en gaat het op een christelijke school niet over het 'geloven in God' maar het hooghouden van de christelijke normen en waarden voor elkaar
Avatar gebruiker
MeesterD
PABOforum Adolescent
 
Berichten: 856
Geregistreerd op: 26 apr 2010, 22:26
Woonplaats: Noord-Holland
Groep: 5
PABO jaar: 0

Re: Kansen in het onderwijs

Berichtdoor The_Email_Female op 01 feb 2011, 22:02

Ik ga er vanuit dat je op alle openbare scholen welkom bent, ik heb ook nog nooit anders gehoord hier in de omgeving.
Stilte is het krachtigste geluid
The_Email_Female
PABOforum Peuter
 
Berichten: 235
Geregistreerd op: 01 mei 2002, 12:49
Groep: 12
Schooltype: Openbaar, Jenaplan

Vorige

Keer terug naar PABO DT (en varianten)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast