Goed georganiseerde onderwijsstages in Kaapstad

Stage of werken in een ander land. Houd iedereen op de hoogte van de verschillen en overeenkomsten.

Moderator: miekiemousie

Goed georganiseerde onderwijsstages in Kaapstad

Berichtdoor docentenvoorafrika op 31 jan 2013, 14:28

TEACHERS FOR AFRICA FOUNDATION is een non-profit organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in de townships van Zuid-Afrika. Dit doen we met het ondersteunen en opzetten van een aantal kleinschalige projecten gezamelijk met een aantal townshipscholen voornamelijk in Kaapstad.
Wij zijn dus geen 'doorgeefluik' van andermans projecten.

Via de inzet van vrijwilligers en stagiairs bieden we kansarme leerlingen de extra aandacht en ondersteuning die ze heel hard nodig hebben- Ć©n geven we deelnemers een bijzondere en waardevolle ervaring, in een van de mooiste landen in Afrika.

Onze kracht zit in EIGEN opgestarte projecten en kleinschaligheid!

Studenten PABO kunnen kiezen tussen de volgende twee goed georganiseerde en leerzame stages:
STAGE PROJECT WORDS Kaapstad of STAGE PROJECT BASISSCHOOL HOUT BAY, Kaapstad

Beide projecten zijn op geselecteerde achterstandsbasisscholen waar onze stichting nauw contact mee heeft.

In een land als Zuid-Afrika wordt er onderscheid gemaakt tussen overheidsscholen en privƩ scholen waarbij leerlingen op de overheidsscholen wel gratis onderwijs krijgen, maar in de praktijk met soms meer dan 50 kinderen in een klas zitten. Daarnaast zijn de voorzieningen op deze scholen heel 'basic' en worden er geen vakken zoals gymnastiek, muziek of tekenen gegeven. Dit uiteraard in tegenstelling tot privescholen waar de voorzieningen van hoog niveau zijn, er een verscheidenheid aan vakken wordt gegeven en er vaak niet meer dan 20 kinderen in een klas zitten.

Dit onderwijssysteem zorgt ervoor dat de verschillen tussen arm en rijk in kennis groot blijft in Zuid-Afrika. Gelukkig zijn er steeds meer privƩ initiatieven die proberen om door middel van het geven van structurele, individuele begeleiding de kloof tussen arm en rijk langzaam maar zeker te dichten.

[*]PROJECT BASISSCHOOL HOUT BAY
Basisschool, aanwezigheid in township Imizamo Yethu, stage op maat, Hout Bay


Twee 'public' basisscholen in het township met leerlingen tussen de 7 en 14 jaar. Stagiairs assisteren de leerkrachten en/of geven zelfstandig les. Naast huiswerkbegeleiding kun je buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport, toneel, muziek organiseren, afhankelijk van je kwaliteiten. Minimaal 4 weken beschikbaar.


[*]STAGE PROJECT WORDS
Basisschool, 'English Literacy' (basic), gestructureerd lesprogramma op basis van vier verschillende methoden, Kaapstad

Dit is een bijzonder, gestructureerd onderwijsproject op een vijftal achterstandscholen in Kaapstad. Doel is om jonge basisschoolleerlingen uit townships voor wie het Engels de 2e of 3e taal is, intensief te begeleiden in deze taal. Hiervoor krijg je vooraf een training en tijdens je stage deskundige begeleiding. Minimaal 6 weken beschikbaar.

NB. Een combinatie met andere werkzaamheden zoals het geven van huiswerkbegeleiding in het township Imizamo Yethu, Hout Bay behoort tot de mogelijkheden.

Comfortabele accommodatie en vervoer zijn onderdeel van onze projectkosten.

Voor een uitgebreid overzicht van onze onderwijsprojecten en kosten, surf dan naar onze website: http://www.docentenvoorafrika.nl
Teachers for Africa Foundation
www.teachersforafrica.org/www.docentenvoorafrika.nl

Blijf op de hoogte! Facebook: Please 'like US'!
docentenvoorafrika
PABOforum Baby
 
Berichten: 5
Geregistreerd op: 24 jan 2009, 14:15
Groep: 0
PABO jaar: 0

Keer terug naar Buitenland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast