Peru - emoties

Stage of werken in een ander land. Houd iedereen op de hoogte van de verschillen en overeenkomsten.

Moderator: miekiemousie

Peru - emoties

Berichtdoor kolibrie op 08 maart 2012, 16:36

Beste mensen,

Ik zit in mijn laatste jaar Orthopedagogie en werk rond het adequaat leren herkennen en uiten van emoties. Ik loop momenteel stage in Peru en werk samen met straatkinderen. Ik zou heel graag de emoties op een creatieve manier willen aanleren, zoals drama, muziek, beeld en drama... Heeft er iemand van jullie hier ervaring mee en zou er iemand zijn ervaring met mij willen delen?

Hartelijk dank alleszins
kolibrie
PABOforum Baby
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: 08 maart 2012, 16:16
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Peru - emoties

Berichtdoor Lespakket op 08 maart 2012, 18:04

Dit doet me denken aan een anekdote die ik ooit op de PABO hoorde. Een student liep stage op een 'zwarte school' in de randstad. Ze merkte dat het sociale klimaat in haar klas ernstig verstoord was. Ze heeft toen 4 pictogrammen opgehangen in de klas: boos - blij - verdrietig - bang. Tijdens de lessen legde ze uit welke emoties dit waren, maar ze refereerde er ook aan in alledaagse situaties. (goh, ben je boos? Kun je uitleggen hoe dat komt? En dan wijzend op de pictogrammen) Aan het einde van haar stage kwamen er ouders melden dat ze een heel ander kind thuis hadden, het kind kon ook tegen mama zeggen: ben je boos? Hoe komt dat?
Jij zou deze pictogrammen kunnen maken, en er dan verschillende keren op terug komen. Laat een stuk muziek horen, en laat de kinderen aanwijzen aan welke emotie hen dat doet denken. Laat ze een schilderij zien, idem. Laat ze zelf schilderen, en achteraf aanwijzen/benoemen welke emotie ze zien.
..::Bianca::..
JufBianca.nl - Laat kleuters spelen en ontdekken
leerkracht groep 1/2 - specialist hoogbegaafdheid - educatief auteur - workshopleider
Avatar gebruiker
Lespakket
Paboforumholist
 
Berichten: 1628
Geregistreerd op: 21 sep 2002, 12:16
Groep: 0
PABO jaar: 0


Keer terug naar Buitenland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast