Ervaring met schaken op school

Geschikt voor de groepen 7 & 8

Moderator: timgearz

Ervaring met schaken op school

Berichtdoor Jamesdekkers op 17 apr 2016, 14:07

Hallo,

Zijn er leerkrachten die ervaring hebben met schaken op school. Bijvoorbeeld van een schaker die een gastles, of een aantal lessen komt geven aan een klas of groepje leerlingen. Zijn de leerlingen enthousiast en zijn er misschien leerlingen die vervolgens bij een schaakclub of op internet willen gaan schaken?
Jamesdekkers
PABOforum Baby
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: 16 apr 2016, 12:35
Groep: 8
PABO jaar: 0

Re: Ervaring met schaken op school

Berichtdoor Lespakket op 17 apr 2016, 14:51

Ik heb zelf vroeger op school mijn schaakdiploma's gehaald 8) Er kwam een gastdocent van een schaakclub uit de buurt om ons les te geven. Uiteindelijk mochten we officieel examen doen.
..::Bianca::..
JufBianca.nl - Laat kleuters spelen en ontdekken
leerkracht groep 1/2 - specialist hoogbegaafdheid - educatief auteur - workshopleider
Avatar gebruiker
Lespakket
Paboforumholist
 
Berichten: 1628
Geregistreerd op: 21 sep 2002, 12:16
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Ervaring met schaken op school

Berichtdoor Joke op 23 apr 2016, 16:30

Lespakket schreef:Ik heb zelf vroeger op school mijn schaakdiploma's gehaald 8) Er kwam een gastdocent van een schaakclub uit de buurt om ons les te geven. Uiteindelijk mochten we officieel examen doen.

Mijn zoon heeft zo ook schaken geleerd op de basisschool. Hierdoor is hij enthousiast naar een schaakclub gegaan. Na al die jaren is hij nog steeds een enthousiast en niet onverdienstelijk schaker. Nu schaakt hij nog steeds, op afstand.
Ook op de school waar ik werkte kwam iemand van buitenaf les geven. De lln. waren over het algemeen enthousiast al zal niet iedereen hiermee door blijven gaan. Er blijven altijd een paar enthousiastelingen over, waarvan er enkelen later naar een schaakclub gaan als hobby.

We hebben ook de zesdelige tv-serie Leve de koningin bekeken. Ik vond hem wel leuk om te zien, maar mijn zoon en zijn vriendje hebben daardoor schaken geleerd. Ik had dat niet eens door. Lammers, een kleindochter van Max Euwe, heeft Leve de koningin geschreven als een zesdelige televisieserie over schaken. Later is er een speelfilm van gemaakt. Dat educatieve karakter is in de bijna twee uur durende bioscoopfilm te veel bewaard gebleven: het naspelen van de basisregels maakt de handeling statisch, terwijl er te weinig wordt uitgelegd om de kijkers werkelijk schaken te leren.
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16898
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0


Keer terug naar Bovenbouw

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten