Staken

Welke beslissingen kunnen niet door de beugel? Wat moet er nu weer veranderen?

Staken

Berichtdoor PanTheMan op 16 okt 2017, 10:45

Hi,
Leerkrachten (lk) zijn ontevreden, ze willen een beter imago en minder werkdruk, meer geld voor algemene doelen en meer geld voor beloning.

De regering zal altijd blijven pappen en nathouden. Want zolang de acties van de lk. de economische schade van het budget niet ver te buiten gaan zullen lk. nooit serieus genomen worden.

Als je echte verandering (meer geld voor algemene doelen, hoger salaris, beter imago, minder werkdruk wilt dat moet je niet in het ondewijs stappen en als je erin zit (zoals ik) eruit stappen.
Boycotten. De overheid van personeel 'beroven' zonder direct bronnen van ze af te nemen die al in het het bezit zijn. Laten leegbloeden dus.
Anders ben je een collaborateur. Radicale veranderingen verlangen radicale acties. Gemakzuchtig blijven zitten en een beetje staken gaat daarbij niet helpen.

Enfin.
In oktober hebben mijn collega's gestaakt. Voor een beter imago, minder werkdruk en meer geld.
Een beter imago krijg je van staken niet. Dat kan een seniele bejaarde zelfs nog bedenken.
Minder werkdruk en een beter imago krijg je ook niet door een hoger salaris.

En als je dan ook staakt -EN betaald willen krijgen voor die dag- voor vermindering van werkdruk dan moet je jezelf niet door de vakbond laten 'verplichten'om gerelateerde werktaken te doen;(zoals je als vee met petjes in de bus naar den Haag laten vervoeren.
Nee dat moet je je dus volledig ontspannen.

Ik vraag me af of dit het forum gaat halen vanwege de kritiek op het onderwijs.
PanTheMan
PABOforum Baby
 
Berichten: 6
Geregistreerd op: 25 mei 2017, 12:51
Groep: 1
PABO jaar: 0

Re: Staken

Berichtdoor Erick op 16 okt 2017, 12:04

PanTheMan schreef:Ik vraag me af of dit het forum gaat halen vanwege de kritiek op het onderwijs.


Een forum is juist bedoeld voor de discussie, dus waarom zou er reden zijn om je bericht te verwijderen? Als alle neuzen dezelfde kant op wezen, was er voor die discussie weinig reden toe.

Het voorbeeld dat jij noemt, dat we allemaal maar uit het onderwijs moeten stappen en iets anders moeten gaan doen... En als de regering dan de gewenste maatregelen neemt, weer terugkomen? Dat voelt voor mij aan als chantage. Op die manier zou ik niks willen afdwingen. Want al zouden de mensen die vertrekken niet terugkomen, dan beĆÆnvloedt dat het onderwijs dramatisch, maar ook Nederland. Want de kwaliteit zal afnemen en dit zal zijn weerslag geven op de (kennis)economie van ons land. Waar haal je ineens zoveel nieuwe leerkrachten vandaan? Met Pabo-studenten die tijdens hun opleiding al voor de klas staan? Ook dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit. Uiteindelijk komt het er toch op neer dat er mensen teruggehaald worden die eerder uit onvrede de keuze hebben gemaakt om te vertrekken.

Of stakingen dat gewenste effect hebben, vast niet altijd. Het is altijd zoeken naar een manier waarop doelen bereikt kunnen worden en dat een ander het belang inziet, in dit geval van de eisen die er gesteld worden vanuit het PO. Mijn vakbond heeft mij overigens niet verplicht om "als vee met petjes in de bus naar den Haag" te komen. Die keuze heb ik zelf gehad evenals de invulling van de dag als niet naar Den Haag zou gaan. Ook heeft mijn werkgever er zelf voor gekozen heeft om ons door te betalen. Dat je juist op deze dag geen werkgerelateerde taken moet uitvoeren, vind ik voor de hand liggend, maar ook dat is ieders eigen keuze.

Werken in het onderwijs is een persoonlijke keuze en daar hoort een bepaalde mate van werkdruk bij. Dat heeft elke baan. Maar dat wij in het PO kennis overbrengen m.b.t. verschillende vakken (in het VO vaak maar 1), HGA's e.d. schrijven (gebeurt in het VO minimaal tot niet geloof ik) en daarvoor minder betaald krijgen dan de docenten in het VO (die soms in drie parallelgroepen hetzelfde kunstje uitvoeren en dezelfde toetsen afnemen) is natuurlijk wel krom. Over het imago van de leerkracht maak ik me niet zo druk, eerlijk gezegd. Zolang ik het maar naar mijn zin heb in het werk dat ik doe.

Dat plezier ben jij blijkbaar aan het verliezen of hebt dat verloren en je schrijft in het begin van je stuk over eruit stappen. Al lezend denk ik dat jij daarvoor kiest of wellicht al gekozen hebt. Ik weet niet hoe oud je bent en hoe lang je al in het basisonderwijs gewerkt hebt, maar waarom kies je er nu dan voor om te stoppen met een baan waar je, misschien nog maar onlangs, met passie voor gekozen hebt? En waarom heb je deze keuze niet al gemaakt toen je nog bezig was met de opleiding? Ik neem aan dat je tijdens je stages ook al kennis hebt kunnen maken met de werkdruk, het imago van de leerkracht en dat er zo nu en dan wel iets gezegd werd over het salaris.

Tot zover!

Erick :) ;)
Maar bovenal laat ie ons dromen over een hele mooie toekomst, ja hij laat ons geloven in onszelf.
Avatar gebruiker
Erick
PABOforum Adolescent
 
Berichten: 828
Geregistreerd op: 18 maart 2011, 09:20
Woonplaats: Noord-Limburg
Groep: 6
Schooltype: etc.
PABO jaar: 0


Keer terug naar Politiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast