door dodo84 op 23 aug 2007, 14:52
De ritme memory is niet mogelijk in zo'n kleine groep, maar de bingo bijvoorbeeld wel. De kinderen krijgen allemaal een bingokaart met daarop verschillende ritmes (ze moeten natuurlijk die ritmes wel kunnen lezen) bv Ta Ta titi Ta, ta rust rust titi, allemaal wel in dezelfde maatsoort. Jij zegt of klapt dan een ritme, wie dat ritme heeft leg een knoop op dat vakje en dan verder het principe van elk bingo spel.
Kunnen de kinderen geen ritmische voorstellingen lezen, dan kan je dit ook met woorden doen. bv sinterklaas (=titi ta), paars (= ta), ... je overloopt die woorden klapt ze een groot aantal keer met de leerlingen. Nadien klap jij een ritme en duiden zij het woord aan.
Als ze wel ritmische voorstellingen kunnen lezen kan je ook een domino maken. Op de ene steen staat dan een woord op de andere een ritmische voorstelling en zo kan je domino spelen.
DE memory is niet mogelijk in kleine groep, maar ik zal het toch even uitleggen. Je neemt 2 of 3 kinderen uit de groep (ligt eraan of je een even of oneven aantal kinderen in de klas hebt) Al de andere kinderen krijgen een kaartje met daarop een ritmische voorstelling (of een woord) natuurlijk zijn er 2 kinderen die hetzelfde krijgen. De spelers duiden 2 kinderen aan die om de beurt het ritme klappen, is het hetzelfde ritme heeft de speler 1 punt, zo niet is de volgende aan de beurt. Je kan de lln best recht laten staan, wiens kaartje juist is geraden gaat zitten, zo is er een duidelijk overzicht.
ZO als je ziet kan je een heleboek bestaande spelletjes ook op muziek toepassen.