Sollicitatie

Heb het hier over alles omtrent de LIO-stage

Moderator: miekiemousie

Sollicitatie

Berichtdoor Roos111 op 25 okt 2014, 22:11

Hoi allemaal,

Ik zit dit jaar in mijn laatste jaar van de PABO en loop mijn LIO in groep 3.
De school waar ik mijn LIO loop gaat binnenkort starten met een nieuwe groep 1.
Aan mij hebben ze gevraagd of ik deze groep wil starten en of ik in deze klas fulltime wil komen werken.
Ik krijg dus een betaalde stage en daarnaast ook nog voor de andere dagen betaald.

Nu heb ik aanstaande donderdag een gesprek met de directeur. Het zal een soort sollicitatie worden.
Ik weet alleen niet wat ik kan verwachten. Hebben jullie tips? Kan ik mij ergens op voorbereiden? Moet ik ergens specifiek op letten?

Alvast bedankt!
Roos111
PABOforum Baby
 
Berichten: 7
Geregistreerd op: 14 okt 2014, 19:08
Groep: 4
PABO jaar: 4

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Anita op 26 okt 2014, 13:03

Wat een luxe positie! Dat ze je daarvoor vragen is al heel positief, maar natuurlijk ga je ook het gesprek nog zo goed mogelijk voeren. Ik zou in ieder geval voor die tijd goed bij de kleutergroepen kijken en vragen hoe er gewerkt wordt, en je daar op inlezen. Als ze bijvoorbeeld fanatiek Schatkist gebruiken is het fijn als jij een beetje weet hoe die methode in elkaar zit etc.
Juf van dorpsschool met units volgens SLIMFIT
Juf groep 3/4 en locatie-aanspreekpunt

Altijd blijven leren!
Avatar gebruiker
Anita
PABOForum team
 
Berichten: 8232
Geregistreerd op: 11 maart 2002, 12:56
Groep: 0
Schooltype: Openbaar
PABO jaar: 0
Functie: Groepsleerkracht

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Juffadime op 07 dec 2015, 21:43

Hoi allemaal!

Ik ben een vierdejaarsstudent die in februari gaat beginnen met haar LIO.
Ik heb gesolliciteerd op 3 scholen, waarvan ik vandaag nog een bericht heb gekregen dat ik ben aangenomen. Van de andere 2 heb ik nog niks gehoord.
Nu is het zo dat die school wil dat ik ga staan voor de groepen 3 en 6. Maandag groep 3, dinsdag 6, donderdag 3 en vrijdag weer 6.
Op woensdag heb ik zelf school.

Nu mijn vraag:
Zou dit wel kunnen? Zal er niet teveel druk op mij zijn? En hoe zit dat dan met mijn scriptie straks?
Natuurlijk zijn er meer dingen die ik me afvraag, maar ik zou niet weten wat.
Kan iemand me misschien hierover informeren en zijn/haar gedachtes met me delen?

Groeten Fadime
Juffadime
PABOforum Baby
 
Berichten: 14
Geregistreerd op: 27 nov 2015, 21:00
Groep: 0
PABO jaar: 4

Re: Sollicitatie

Berichtdoor miek op 08 dec 2015, 12:48

Wat zegt jouw pabo hiervan? Ik zou dit heel druk vinden en bang zijn dat het je eigen ontwikkeling in de weg staat. Het klinkt als een goedkope oplossing om formatieproblemen op te lossen. Ik mag toch hopen dat dit in ieder geval een betaalde lio is. Op de pabo waar ik zat was het echt de bedoeling om in 1 groep af te studeren.
soms is het beter iets moois te verliezen,
beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad (rowwen heze)
Avatar gebruiker
miek
Paboforumholist
 
Berichten: 2114
Geregistreerd op: 17 mei 2003, 18:26
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Erick op 08 dec 2015, 20:22

Ik zou daar zelf niet voor kiezen hoor. Je hebt dus eigenlijk elke dag een andere groep en je moet dus elke dag zorgen voor een overdracht voor de collega die daags erop weer in de klas is. Bovendien is het voor jezelf ook niet fijn omdat je geen dingen kunt doorpakken/terugpakken.

Behalve dat het voor de school een praktische oplossing lijkt, of zoals Miek al suggereert, een oplossing voor het formatieprobleem, kan ik me niet voorstellen dat het voor de klassen fijn is om steeds om en om een andere leerkracht te hebben. Ze kunnen dan niet echt aan je wennen omdat de twee dagen die volgen al weer bij hun "gewone" juf/meester zijn.

Hopelijk komt er nog een reactie van de andere scholen of kun je nog ergens een lijntje uitgooien. Wil je graag naar de school die je al heeft aangenomen, dan zou ik bovenstaande zeker bespreekbaar maken. Kaart het ook eens aan op je eigen PABO? Misschien dat je vanuit je opleiding ook nog wat steun hierin kunt krijgen.
Maar bovenal laat ie ons dromen over een hele mooie toekomst, ja hij laat ons geloven in onszelf.
Avatar gebruiker
Erick
PABOforum Adolescent
 
Berichten: 828
Geregistreerd op: 18 maart 2011, 09:20
Woonplaats: Noord-Limburg
Groep: 6
Schooltype: etc.
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Joke op 12 dec 2015, 01:31

Je gaat een leraararbeidsovereenkomst aan, dus je moet altijd even overleggen met je opleiding. Ik lees niet dat het verboden is.lees zelf maar eens door:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... eiding-lio
en
http://www.straksvoordeklas.nl/artikel/ ... sonderwijs

Mocht je het aannemen, maak duidelijke afspraken! Je kunt bv. niet voor beide klassen de verantwoording op je nemen. Probeer ook twee dagen groep 6 en/of twee dagen groep 3 achter elkaar te kunnen lopen, anders heb je nog niet het gevoel dat je zelfstandig draait. En in deze situatie hoor je zeker betaald te worden (50%).
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16897
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor JufH op 14 dec 2015, 15:15

Het is heel zwaar! Ik had ooit 2 dagen vijf (ma/di) en 2 dagen wisselende groepen... Ik was versleten na een half jaar... Als je ergens iets vasters kunt krijgen zou ik daarvoor gaan!
Dit jaar weer fijn juf van groep 7!
Avatar gebruiker
JufH
Paboforumholist
 
Berichten: 1869
Geregistreerd op: 03 feb 2010, 09:38
Groep: 7
Schooltype: Protestant Christelijk
PABO jaar: 0
Functie: Juf

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Juffadime op 16 dec 2015, 18:29

Hoi allemaal,

Bedankt voor al jullie reacties!

Het is een lang verhaal wat ik nu ga typen, maar lees het ajb rustig door. Ik zou het erg waarderen als jullie mij een weg laten zien, want ik weet nu echt niet wat ik moet doen. Hierdoor lig ik zelfs een aantal dagen wakker. Ik wil graag mijn diploma dit leerjaar hebben. :(

Ik zit nu in een lastige situatie, wat ik graag met jullie wil delen.Nu is het zo dat ik mijn 'ja' antwoord heb gegeven aan de directeur.
Voor ik mijn keuze maakte, had ik namelijk contact opgenomen met mijn eigen school over het aanbod van de basisschool.
School heeft later aangegeven dat het niet zo verstandig is om 2 groepen tegelijk te draaien. Dit heeft een aantal, hele belangrijke redenen.
Het is niet mijn gewoonte om een keuze/afspraak die ik heb gemaakt niet na te komen.Ik kan zelfs zeggen dat ik dit erg haat...
Ik heb deze keuze uiteindelijk gemaakt in 1 dag, nog met alle twijfels, zonder af te wachten op de uitslag van de andere scholen. Of zij me hadden aangenomen of niet. Dit komt, omdat ik een prettige samenwerking heb ervaren binnen het team van de basisschool, wat ik heel belangrijk vind. Ik voelde me heel erg thuis daar. Veel vragen heb ik de directeur kunnen stellen over dat aanbod, het antwoord ook gekregen. Maar natuurlijk waren er nog veel vraagtekens in mijn hoofd hierover, wat de school voor een groot deel later heeft beantwoord. Vandaar deze keuze nu, dat ik toch maar 1 groep wil.

In een mail heb ik de school hierover verteld, dat ik in ieder geval in overleg wil erover. Ze hebben daar niet op geantwoord. Vandaar dat ik er achteraan een 2e mail heb gestuurd. In die mail vroeg ze me of de overleg in januari kan, maar dat wil ik helemaal niet.
Stel ze kunnen me niet 1 groep aanbieden, wat moet ik dan? Dan heb ik niet eens tijd meer om te solliciteren op andere scholen, want mijn LIO begint op 8 februari al.
En de kerstvakantie nadert.

Ik vind het heel slurf(je) tegenover de school toe en voel me ook een beetje schuldig. Maar aan de ene kant lijkt het net alsof ze me willen 'gebruiken'.
Vlak na het sollicitatiegesprek, in de avond, hebben ze me namelijk gebeld dat ze me graag wilden. Dat was op een dinsdag. Wij mochten tot vrijdag nadenken over de keuze die we toen konden maken. Ik heb school verteld dat ik mijn twijfels daarover had en later erop terug zou komen.
De volgende avond werd ik weer gebeld door hen, eerst de opleider in de school en daarna met de directeur aan de telefoon. Het voelde net alsof ik onder druk werd gezet. Ze zeiden ook tegen me dat ik mijn keuze snel moest maken, omdat ze de andere sollicitanten niet aan het lijntje wilden houden. Ze weten dat ik die school heel leuk vind, maar ook dat ik heel gevoelig ben volgens mij. Ik voelde me een beetje schuldig toen tegenover de andere sollicitanten en heb toen mijn keuze dan ook maar met alle twijfels gemaakt.

Ik weet nu echt niet wat ik moet doen. Wel heb ik in een mail dus aangegeven net dat ik 1 groep wil en geen 2 meer. Nu moet ik maar afwachten op een mail terug.
Ik hoop dat het voor de kerstvakantie nog gebeurt, want anders wordt het steeds moeilijker. Dan heb ik ook bijna geen tijd meer om te solliciteren op andere scholen, als het toch niks wordt hier.

Zouden jullie mij jullie ideeƫn of gedachten hierover met me kunnen delen?

AJB HELPP!!
Juffadime
PABOforum Baby
 
Berichten: 14
Geregistreerd op: 27 nov 2015, 21:00
Groep: 0
PABO jaar: 4

Re: Sollicitatie

Berichtdoor miek op 16 dec 2015, 20:43

Het is inderdaad lastig om eerst ja te zeggen en dan vervolgens nee. Het is echter niet onmogelijk. Ik zou als ik jou was morgen naar de school bellen en zeggen dat je overleg gehad hebt op de pabo en dat het daar afgeraden wordt en dat je daarom terug komt op dit besluit. Je bent dan heel eerlijk en je kunt de argumenten die de pabo geeft ook doorgeven.
Ik zou dit trouwens ook zeker op de pabo zelf voorleggen. Zij kunnen je misschien hierin begeleiden.

Ik zou het morgen niet weer via de mail proberen. Je hebt twee dagen tot de vakantie. Er moet snel gehandeld worden als je nog voor de vakantie wil weten waar je aan toe bent. Ik snap trouwens wel dat de stageachool het over de vakantie heen wil tillen. De dagen voor de kerstvakantie zijn vaak erg druk!

Je hebt natuurlijk wel kans dat de school je afwijst als je op je besluit terug komt. Ik wil niet zeggen dat je het daarom moet laten maar alleen aangeven dat dat wel het gevolg kan zijn.
Laatst bijgewerkt door miek op 18 dec 2015, 17:38, in het totaal 1 keer bewerkt
soms is het beter iets moois te verliezen,
beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad (rowwen heze)
Avatar gebruiker
miek
Paboforumholist
 
Berichten: 2114
Geregistreerd op: 17 mei 2003, 18:26
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Anita op 16 dec 2015, 20:48

Mijn gedachten:

- ik denk inderdaad dat ze misbruik maken van de situatie.... Ik kan me aan de ene kant goed voorstellen dat de school op deze manier probeert om gaten te vullen, maar dit is voor hen een heel goedkope simpele oplossing zonder intern te schuiven. Voor jou ben ik bang dat het echt een veel te zware taak wordt op deze manier.
- ik denk dat je nog prima een andere LIO-plaats zou kunnen vinden, alleen betaalde LIO's zijn vrijwel niet te vinden. Bij ons op school zou je bijvoorbeeld van harte welkom zijn. Er zijn op dit moment minder studenten op de Pabo's en wij merken dat in het aanbod van stagiaires. (voor wie meeleest...leuke school in de buurt van Gorinchem, neem gerust contact op met me :lol: )
- Als ik kijk naar onze school zou er misschien ook eerst een voorstel gedaan worden in ons eigen belang, maar zijn we best bereid om daarna nog eens samen te kijken en een oplossing te bedenken voor alle partijen.

Oftewel.. op het moment dat het nu al niet goed voelt voor jou zou ik zeker niet zomaar akkoord gaan. Ga gewoon eerlijk in gesprek. En wat anders altijd nog helpt... laat je begeleider van de Pabo bellen of mailen dat zij hier niet mee akkoord kunnen gaan omdat de stageplaats niet voldoet aan de eisen.
Juf van dorpsschool met units volgens SLIMFIT
Juf groep 3/4 en locatie-aanspreekpunt

Altijd blijven leren!
Avatar gebruiker
Anita
PABOForum team
 
Berichten: 8232
Geregistreerd op: 11 maart 2002, 12:56
Groep: 0
Schooltype: Openbaar
PABO jaar: 0
Functie: Groepsleerkracht

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Joke op 17 dec 2015, 10:08

Een vervelende situatie, maar eigenlijk zouden ze zelf moeten kunnen bedenken dat het voor jou een te zware belasting wordt.
Het lijkt me dat afwijzing van de pabo een voldoende argument zou moeten zijn om op je belofte terug te komen.
Ik sluit me dus bij de vorige antwoorden aan.
Turn can'ts into cans and dreams into plans.
(Lees mijn blogs op http://www.positiefleren.nl/jufjedermann.php en http://www.positiefleren.nl/superjuf.php )
Avatar gebruiker
Joke
Paboforumholist
 
Berichten: 16897
Geregistreerd op: 01 jan 2004, 15:37
Woonplaats: westen van Nederland
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Lespakket op 18 dec 2015, 17:34

Ik neem toch aan dat een school er ook niet bij gebaat is als een LIO-er in een paar weken afgebrand is... Dan hebben ze weer een probleem dat opgelost moet worden? Ik ben benieuwd wat je gedaan hebt! Het is nooit erg om terug te komen op wat je eerder gezegd hebt. Iedereen kan tot andere inzichten komen, leg dat gerust uit.
..::Bianca::..
JufBianca.nl - Laat kleuters spelen en ontdekken
leerkracht groep 1/2 - specialist hoogbegaafdheid - educatief auteur - workshopleider
Avatar gebruiker
Lespakket
Paboforumholist
 
Berichten: 1628
Geregistreerd op: 21 sep 2002, 12:16
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor miek op 19 dec 2015, 01:05

Ik ben ook erg benieuwd wat je gedaan hebt.
soms is het beter iets moois te verliezen,
beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad (rowwen heze)
Avatar gebruiker
miek
Paboforumholist
 
Berichten: 2114
Geregistreerd op: 17 mei 2003, 18:26
Groep: 0
PABO jaar: 0

Re: Sollicitatie

Berichtdoor Juffadime op 19 dec 2015, 19:16

Hoi allemaal,

Ik wil jullie graag nog op de hoogte houden van mijn situatie:
Hierover heb ik met de pabo gesproken. Na de vakantie heb ik gelijk op maandagmiddag een gesprek met de basisschool die mij wilt voor 2 groepen.
Ik heb die school namelijk gemaild over dat ik het niet meer wil, netjes alles uitgelegd hoe het zit en dergelijke en dat ik nu tot deze keuze ben gekomen.
De school heeft met mij een afspraak gemaakt. Na de vakantie hoor ik dus van hen hoe ze erover denken en of ze me 1 groep willen aanbieden. Dat is voor nu nog een groot vraagteken. Pabo heeft aangegeven dat ik dit gesprek gewoon bij kan wonen en me tijdens dat gesprek nog altijd kan terugtrekken door te zeggen dat ik het niet meer zie zitten. Dan gaat Pabo samen met mij zoeken naar een andere lio plek! :)

Nu is het natuurlijk spannend wat mij tijdens dat gesprek te wachten staat. Hebben jullie hier enig idee over? Met welke vragen kunnen ze komen? En hoe kan ik daar het best op reageren?

Graag hoor ik nog van jullie! Groetjes Fadime
Juffadime
PABOforum Baby
 
Berichten: 14
Geregistreerd op: 27 nov 2015, 21:00
Groep: 0
PABO jaar: 4

Re: Sollicitatie

Berichtdoor miek op 20 dec 2015, 21:38

Ik denk dat je duidelijk op een rijtje moet hebben waarom je het nu toch niet wil. Je hebt dat natuurlijk al gemaild maar dat zullen ze misschien toch nog vragen. Natuurlijk mag je aangeven dat je je beslissing verandert hebt nav overleg met de pabo. Ook kun je dan aangeven waarom je het toch niet handig lijkt.
Geef ook aan wat je leuk lijkt aan de school en waarom je juist hier graag je lio zou willen doen. Bedenk vooraf heel goed onder welke voorwaarden je je lio wel op deze school wel doen en hou je daaraan. Als je maar Ć©Ć©n groep wil moet je daar ook echt aan vasthouden. Succes!
soms is het beter iets moois te verliezen,
beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad (rowwen heze)
Avatar gebruiker
miek
Paboforumholist
 
Berichten: 2114
Geregistreerd op: 17 mei 2003, 18:26
Groep: 0
PABO jaar: 0

Volgende

Keer terug naar LIO-stage

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron