Project Romeinen - ICT-toepassingen

Emailprojecten, educatieve software en andere ICT(-E) toepassingen in jouw klas.

Moderators: timgearz, Geoffrey

Project Romeinen - ICT-toepassingen

Berichtdoor hmlaset op 08 mei 2016, 13:57

Hallo allemaal!

Afgelopen periode ben ik erg druk geweest in de klas met een project over de Romeinen. Hier heb ik meerder ICT-toepassingen voor gebruikt. Om eens af te wijken van een traditionele powerpoint heb ik een Prezi gemaakt om de leerlingen meer te vertellen over deze tijd (http://prezi.com/bcznsmnnkyia/?utm_camp ... edium=copy). Hierin zijn ook de vijf aanvullende activiteiten te vinden die ik met de leerlingen heb ondernomen. Daarnaast heb ik een Prezi gemaakt om de leerlingen zelfstandig te laten werken aan een mozaĆÆek (http://prezi.com/tja3ucpriiyo/?utm_camp ... edium=copy).

Het leukste was eigenlijk het werken met Kahoot! Een manier om leerlingen op een andere manier vragen te laten beantwoorden. De leerlingen hebben de vragen zelf gemaakt, samen met mij ingevoerd aangezien het Engels te lastig was, en uiteindelijk hebben we de quiz in het computerlokaal gespeeld. Erg leuk en veel enthousiasme van de kant van de leerlingen! Via deze link is de quiz te spelen: https://play.kahoot.it/#/k/2fe5de29-2f6 ... dd546bb6fd. Het is wel gebaseerd op de informatie uit de methode 'Brandaan', maar dan hebben jullie een idee van mijn aanpak.
hmlaset
PABOforum Baby
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: 08 mei 2016, 13:48
Groep: 7
PABO jaar: 4

Re: Project Romeinen - ICT-toepassingen

Berichtdoor Erick op 09 mei 2016, 16:24

Erg leuk dat je gekozen hebt voor Prezi en Kahoot! Zelf vind ik beide programma's ook erg leuk om te gebruiken. Ik heb je Prezi al bekeken en die ziet er leuk uit. Wellicht dat ik je Kahoot later vandaag een keer zal spelen.

In welke groep heb je dit ingezet?

Erick :)
Maar bovenal laat ie ons dromen over een hele mooie toekomst, ja hij laat ons geloven in onszelf.
Avatar gebruiker
Erick
PABOforum Adolescent
 
Berichten: 804
Geregistreerd op: 18 maart 2011, 09:20
Woonplaats: Noord-Limburg
Groep: 6
Schooltype: etc.
PABO jaar: 0


Keer terug naar ICT(-E) in de klas

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast